Добавлено: Воскресенье, 12 Май 2024,17:49:47 Заголовок сообщения: ВЛК (статья 13) полностью удалена щитовидная железа
Подскажите пожалуйста, если полностью удалена щитовидная железа и ежедневная дозировка эутерокса 125 и более. Это подпадает под пункт а,
Стаття 13 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК) тяжкі форми гіпотиреозу, що потребують призначення в складі замісної терапії тиреоїдних гормонів у дозуванні 125 мг та більше на добу.
кто то уже сталкивался с прохождением ВЛК с подобным диагнозом ?
какие выносятся решения ?
Добавлено: Воскресенье, 12 Май 2024,18:49:25 Заголовок сообщения: Re: ВЛК (статья 13) полностью удалена щитовидная железа
Слава1899 писал(а):
Подскажите пожалуйста, если полностью удалена щитовидная железа и ежедневная дозировка эутерокса 125 и более. Это подпадает под пункт а,
Стаття 13 розкладу хвороб військово-лікарської комісії (ВЛК) тяжкі форми гіпотиреозу, що потребують призначення в складі замісної терапії тиреоїдних гормонів у дозуванні 125 мг та більше на добу.
кто то уже сталкивался с прохождением ВЛК с подобным диагнозом ?
какие выносятся решения ?
Полное удаление должно подпадать под пункт "а" и полную непригодность. Здесь уже играет роль не сам приём препаратов, а полное отсутствие органа и сопутствующие с ним проблемы.
Это тяжёлая форма. Но на обследование от ВЛК для уточнения всё равно положат перед этим.
Добавлено: Воскресенье, 12 Май 2024,23:55:33 Заголовок сообщения:
Тоже актуальная тема, пытаюсь пол года найти информацию. В невоенное время присвоили 13Б с дозировкой 175/200 мкг и отказались снимать с учета. Нужно было доводить до конца. Теперь геморрой.
Добавлено: Понедельник, 13 Май 2024,10:21:59 Заголовок сообщения:
DegtyarukSerg писал(а):
Тоже актуальная тема, пытаюсь пол года найти информацию. В невоенное время присвоили 13Б с дозировкой 175/200 мкг и отказались снимать с учета. Нужно было доводить до конца. Теперь геморрой.
Попала на такое сообщение:
-------------------------------------------------------------------------------
Щодо ВЛК і військкомату:
Людину з повністю видаленою щитоподібною залозою, яка приймає замінену дозу гормону більше 100мкг. визнають непридатною до в/служби з виключенням з обліку (стаття 13а, наказ 402).
Діагноз правильно звучить: тяжкий гіпотеріоз + доза гормону.
Для тих хто хоче пройти ВЛК без проблем необхідно завчасно звернутись в ендокринний центр (заклад третинної форми медицини) з проханням надати вам виписку і обов'язково вказати в ній що у вас (важливо)ТЯЖКИЙ гіпотеріоз + ваша доза гормону (більше 100мкг) з такою випискою ВЛК зобов'язана вас повністю списати.
Сам через це пройшов.
Всім удачі!!!
------------------------------------------------------------------------------
По всей логике обязаны списывать. У Вас заключение от врача было ?
Добавлено: Понедельник, 13 Май 2024,11:52:11 Заголовок сообщения:
Цікава практика, на жаль мій єндокрінолрг не може віднести стан до тяжкого, в зав’язку з тим зо він стабільний , як раз в зв’язку з тим що я вживаю до 200мкг щоденно. Якщо не буду вживати, то Да, буде тяжкий, потім кома і смерть) . Мабудь потрібно пошукати іншого Спеціаліста.
В зв’язку з хворооою у мене велика папка с документами від 15 року, суто по щітовідці. Спробую піти в якусь іншу установу, інститут ендокринології наприклад , можливо ви маєте рацію. Дякую за пораду це цікавий кейс
Добавлено: Понедельник, 13 Май 2024,19:14:07 Заголовок сообщения:
DegtyarukSerg писал(а):
Цікава практика, на жаль мій єндокрінолрг не може віднести стан до тяжкого, в зав’язку з тим зо він стабільний , як раз в зв’язку з тим що я вживаю до 200мкг щоденно. Якщо не буду вживати, то Да, буде тяжкий, потім кома і смерть) . Мабудь потрібно пошукати іншого Спеціаліста.
В зв’язку з хворооою у мене велика папка с документами від 15 року, суто по щітовідці. Спробую піти в якусь іншу установу, інститут ендокринології наприклад , можливо ви маєте рацію. Дякую за пораду це цікавий кейс
В наказі чітко прописано "тяжкі форми гіпотиреозу, що потребують призначення в складі замісної терапії тиреоїдних гормонів у дозуванні 125 мкг на добу та більше" (якщо ми говоримо про тиреоїдні гормони), і якщо це так - це підпадає під "а" та повне виключення з обліку. Неважливо що там вважає ваш лікар, і неважливо що будуть по формі важка чи ні, головне щоб було написано скільки ви приймаєте гормонів для стабілізації стану. Це все треба буде вже доводити не вашому лікарю, а в клініці в яку направить ВЛК при медогляді. Там треба зауважувати та наполягати, щоб це було вказано у вашому акті та виписці. Якщо все буде значитися так, то на ВЛК мають поставити "А", але краще їм нагадати про це ще раз.
Добавлено: Понедельник, 13 Май 2024,20:34:37 Заголовок сообщения:
Так, ви праві, у всіх виписках, висновках та документах від Мсэк фігурує дозування
Також хочу відзначити що стан після видалення щитоподібної, під час прийому єутірокс, згідно медичної оцінки не підпадає к тяжкому гіпотеріозу, якій би це не був
Абсурд. Він буде тяжкий якщо я не буду приймати єутірокс. Далі кома і смерть.
А зараз він в стадії компенсації, тобто технічно у мене немає ознак тяжкого гіпотеріоза.
Все що ви пишете підпадає під логічні висновки та адекватну думку, однак у мене в мирний час на підставі документів влк ставили 13б , обмежено придатний. Потрібно було вирішувати на оскарженні) хто ж знав що краще зробити було одразу.
Добавлено: Понедельник, 13 Май 2024,21:51:42 Заголовок сообщения:
Гипотиреоз – распространенная эндокринная патология, проявляющаяся снижением функций щитовидной железы и резким уменьшением количества вырабатываемых ей гормонов.
Я тоже не понимаю как гипотиреоз может быть не тяжелым при удаленной щитовидке, это получается не уменьшение выработки гормона, а их полное отсутствие. И сама дозировка выше 125 должна определять, что она компенсирует именно тяжелый гипотиреоз. Но я и сам еще ничего не проходил, только собираюсь. Надо, сначала что бы эндокринолог указал диагноз именно тяжелый плюс дозу, хотя у меня тоже доза компенсирует, потом, что бы на ВЛК не начали трактовать указ по своему.
Добавлено: Вторник, 14 Май 2024,01:20:43 Заголовок сообщения:
DegtyarukSerg писал(а):
в мирний час на підставі документів влк ставили 13б , обмежено придатний
Це часта практика, коли ВЛК або помиляється, або робить щось подібне навмисно. З виключенням купа бюрократії, про війну тоді мови ще не йшло скоріше всього, тому й написали щось таке, щоб вас не забрати в армію, але й не возитися з документами. Те що не оскаржили - нічого страшного, якщо доведеться зараз проходити медкомісію, вас будуть оглядати вже по новій, і тому все буде враховано - головне ви про це потурбуйтеся, та постійно їм про це нагадуйте, на ВЛК це головне, бо якщо не скаржишся - навіть інвалідом станеш придатним.
ps: не думаю що наказ можна трактувати якось інакше, бо лікарі керуються розкладом хвороб своїм, і якщо там немає ступінь тяжкості - то і писати що тяжка форма ніхто не буде. Тяжкість визначається вже якраз від наслідків до яких призвела хвороба, тобто видалення чогось, лікування з великим дозування тощо. Якщо написано що важкі стани "потребують" 125 мг та більше, і якщо пацієнт лікується давно таким дозуванням - то у нього важкий стан і ніяк інакше. До речі, здається в минулії версії наказу було 100 мг, це вони ще збільшили щоб відсіяти людей. Тому якщо ви приймаєте 200 мг і без них не можете жити - я взагалі б не переймався з приводу виключення, а тільки попіклувався, щоб все було враховано, ну а на найгірший випадок вже можна оскаржити, але думаю до цього не дійде. Авжеж ще можна проконсультуватися з юристами, але не думаю що вони скажуть щось інше, бо в наказі написано не двояко і навряд там можна якось цим ще маніпулювати. Вони ж цей наказ і розробили, щоб не було спірних питань по здоров'ю... хоча і є декілька моментів по іншим хворобам, які викликають питання.
Добавлено: Четверг, 16 Май 2024,11:52:54 Заголовок сообщения: Re: ВЛК (статья 13) полностью удалена щитовидная железа
Полное удаление должно подпадать под пункт "а" и полную непригодность. Здесь уже играет роль не сам приём препаратов, а полное отсутствие органа и сопутствующие с ним проблемы.
Это тяжёлая форма. Но на обследование от ВЛК для уточнения всё равно положат перед этим.
-------------------------------------------
Удаленная щ.железа или нет роли не играет в этой статье.
черным по белому написано 13 А //
Включено: усі хвороби щитоподібної залози (за виключенням новоутворень) Е00-Е07; усі типи цукрового діабету та інших порушень регуляції глюкози Е10-Е16; порушення інших ендокринних залоз Е20-Е35; недостатнє та надмірне харчування, порушення обміну речовин (усі види ожиріння, функціональна гіпербілірубінемія, ліпоматоз) та інші Е40-Е90
тяжкі форми гіпотиреозу, що потребують призначення в складі замісної терапії тиреоїдних гормонів у дозуванні 125 мкг на добу та більше;
-----------------------------------------------
У меня не удалена, с 1995 года АУТ на гормонах. Сейчас уже ставят трерий годхроинческий АУТ + гипотериоз тяжка форма, доза 175 мкг на добу.
Справок и мед книжек аж три . Я сейчас в процессе подготовки на случай ВЛК.
Был у эндокринолога поликлиника по месту прописки (это важно) на частные клиники ВЛК вообще не смотрит, мой эндокринолог выписала мне "Консультанціоний висновок спеціаліста" где написала диагноз и доза єутерокса 175 мкг. Важка форма АУТ + важка форма гіпотериозу.
Так же направила на УЗИ чисто для себя в больницу (єндокриологическое отделение ). После узи я зашел там к врачу, он посмотрел узи сказал, что щитовидки уже практически нет , неработает, продолжайте на 175 млг. дозировка. Так же написал что АУТ+гиперотиоз тяжка форма.
Но ВЛК скорей всего будет отправлять на акредитованный ими мед. учереждение для проверки/потдверждения...
Добавлено: Четверг, 16 Май 2024,11:58:09 Заголовок сообщения:
Неважливо що там вважає ваш лікар, і неважливо що будуть по формі важка чи ні, головне щоб було написано скільки ви приймаєте гормонів для стабілізації стану. Це все треба буде вже доводити не вашому лікарю, а в клініці в яку направить ВЛК при медогляді. Там треба зауважувати та наполягати, щоб це було вказано у вашому акті та виписці. Якщо все буде значитися так, то на ВЛК мають поставити "А", але краще їм нагадати про це ще раз.[/quote]
----------------------------------
Совершенно верно!
Но со слов врача, чтоб 100% гарантия , то нужна 3 группа, а с этим сейчас, да и раньше проблема...
Вообщем мужики , не пропадайте , пишите что у кого как по нашей болезни, а она таки хреновая, с возрастом начал понимать на сколько (мальчик 47 лет).
Добавлено: Четверг, 16 Май 2024,12:01:15 Заголовок сообщения:
DegtyarukSerg писал(а):
Добавлено: Четверг, 16 Май 2024,12:12:30 Заголовок сообщения:
[quote="DegtyarukSerg"]Цікава практика, на жаль мій єндокрінолрг не може віднести стан до тяжкого, в зав’язку з тим зо він стабільний , як раз в зв’язку з тим що я вживаю до 200мкг щоденно. Якщо не буду вживати, то Да, буде тяжкий, потім кома і смерть) . Мабудь потрібно пошукати іншого Спеціаліста.
какой то дивний эндокринолог! Если ты/мы не будем принимать гормон 10-15 дней , ТТГ пригнет до 20 и выше ( у меня когда то был за 40, молодой был глупый, трохи забил на это)
Потом полезут волосы, тремор в руках и по телу+ слабость как у пенсионера, "заряда энергии"" хватать будет на 3 часа. Провалы в памяти, ухудшение зрения, это в лучшем случае...
Добавлено: Среда, 12 Июня 2024,00:52:16 Заголовок сообщения:
Слава1899 писал(а):
DegtyarukSerg писал(а):
Попала на такое сообщение:
-------------------------------------------------------------------------------
Щодо ВЛК і військкомату:
Людину з повністю видаленою щитоподібною залозою, яка приймає замінену дозу гормону більше 100мкг. визнають непридатною до в/служби з виключенням з обліку (стаття 13а, наказ 402).
Діагноз правильно звучить: тяжкий гіпотеріоз + доза гормону.
Для тих хто хоче пройти ВЛК без проблем необхідно завчасно звернутись в ендокринний центр (заклад третинної форми медицини) з проханням надати вам виписку і обов'язково вказати в ній що у вас (важливо)ТЯЖКИЙ гіпотеріоз + ваша доза гормону (більше 100мкг) з такою випискою ВЛК зобов'язана вас повністю списати.
Сам через це пройшов.
Всім удачі!!!
------------------------------------------------------------------------------
По всей логике обязаны списывать. У Вас заключение от врача было ?
Як на мене, діагноз повинний бути.
E03.8 - Інший уточнений гіпотиреоз в стані медикаментозної субкомпенсації; доза гармону (150/175); значне порушення функції щитоподібної залози.