Добавлено: Четверг, 24 Июля 2008,17:15:22 Заголовок сообщения: Академвідпустка
Скажіть, будь-ласка, а з університету висилають якийсь документ про те, що студент був в академвідпустці?
Я просто був в академвідпустці, тому на рік пізніше закінчую університет. Прийшла повістка, я приніс довідку з університету, що ще рік вчитись. А до них не доходить, чому це я замість 6 років буду вчитись 7.
Буду вдячний за відповідь
Добавлено: Четверг, 24 Июля 2008,17:28:38 Заголовок сообщения:
Нагадай їм про існування ЗУ "Про військовий обов'язок і військову службу"
Цитата:
11. Громадяни призовного віку, які перервали навчання у зв'язку з отриманням академічної відпустки за станом здоров'я або сімейними обставинами, для догляду за близькими родичами, зазначеними в абзаці третьому частини одинадцятої статті 15 цього Закону, право на надану відстрочку від призову на строкову військову службу не втрачають.
Добавлено: Четверг, 24 Июля 2008,17:31:03 Заголовок сообщения:
Так я знаю про це, просто вони хочуть доказу того, що я був в академвідпустці, а в університеті сказали, що коли студент іде в академку, то вони в військкомат нічого не висилають.
Добавлено: Четверг, 24 Июля 2008,17:42:58 Заголовок сообщения:
Дійсно, ВУЗ нічого не висилає до військомату в цьому разі. Це твій обов'язок до 1 жовтня підтверджувати право на відсрочку. Ти мусиш документально підтвердити свою академвідпустку. _________________
Добавлено: Пятница, 25 Июля 2008,11:57:42 Заголовок сообщения:
Мда...Я просто не був в академвідпустці, просто, коли я був відрахований, то з військового столу нічого не посилали в військкомат, бо я попередив, що буду перепоступати. Я перепоступив, вийшло, що я на рік довше буду вчитись. Оскільки академвідпустка дає право на відсрочку, то в військкоматі сказав, що був в академвідпустці. Віддав їй довідку про навчання з університету, але мені ще на осінь виписали повістку.
От тепер точно не знаю, що робити...
Добавлено: Среда, 30 Июля 2008,18:14:38 Заголовок сообщения:
Загалом ситуація була така: я був відрахований з 1го року навчання магістеріуму, але з університету наказ про відрахування в РВК не відсилали. Влітку цього ж року я вступив на 1й курс магістеріуму, але на іншу спеціальність. Виходить, що я буду вчитись на рік довше, оскільки мене відрахували і 1 рік випав. Офіційно відсрочка в мене закінчилась, але є довідка про те, що я вступив в 2007 на магістратуру і тому відсрочка до 2009.
Чи маю я якось документально їм пояснювати чому так виходить, що я замість 6 років буду вчитись 7? Чи достатньо того, що в мене є довідка з університету, в якій написано, що я буду вчитись до 2009?
Буду дуже вдячний за відповідь.
Вибачте, що зразу чітко не пояснив ситуацію.